Vlierbloesemmousse

De vlierstruik bloeit! Echt iets van de lente. En de bloei duurt tot in juni, dus je hebt nog tijd om te gaan wildplukken en vlierbloesemsiroop te maken. Met die siroop maak ik vandaag een toetje: een mousse met vlierbloesem en citroen. De lemon curd die erin gaat maakte ik al eerder hier in de blog, en mijn buurvrouw is gaan wildpukken en levert de siroop. Feestelijk met aardbeien en pistachekoekjes. En goddelijk lekker!

Beter van niet
Het is nog even puzzelen met de ingrediƫnten. In de eerste poging overheerste het zoet en de citroen. Van de lemon curd gebruik ik nu twee eetlepels en dat is genoeg. En ik maakte de fout om grove citroenrasp in de mousse te doen. Bluuh, niet lekker in je mond. Maar nu heb ik de verhoudingen wel zoals ik het lekker vind: niet te zoet, met een lekkere vlierbloesemsmaak.

Ingrediƫnten (2-4 p)

Mousse:
5 el vlierbloesemsiroop
2 el lemon curd
250 ml (vegan) slagroom
sap van een halve citroen

Garnering:
4 pistachekoekjes
125 gram aardbeien (*)
2 pistachekoekjes
verse munt
2 takjes vlierbloesem

(*) koop ze biologisch: zachtfruit neemt veel gif op bij bespuiten

Bereiding

  • Rasp en pers de citroenen. Doe rasp en sap in een kom.
  • Doe er 5 eetlepels siroop en de slagroom bij.
  • Klop met de hand, een mixer of de keukenmachine tot de massa lobbig is, zoals slagroom.
  • Schenk de mousse in twee grote of vier kleine schaaltjes. Zet ze in de koelkast en laat de mousse minstens een uur opstijven.
  • Versier met aardbeien, verkruimelde koekjes, bloesem van de vlierbes.

[Ere wie ere toekomt: naar een recept van Eenlepeltjelekkers.be]

Author: Jitske

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *