Reis naar Indonesië

Op mijn reis naar Sulawesi in Indonesië (in 2004) ontmoette ik Bardin, de zingende schipper van een van de patrouilleboten van natuurpark Wakatobi. Grappig genoeg dook Bardin weer op in een recent nummer van Panda, het magazine van het Wereld Natuur Fonds. De organisatie is een nieuwe campagne gestart om oceaangebieden te beschermen, vandaar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bardin werkt nog steeds voor WNF, maar nu in een ander natuurpark dan destijds. Hij had er last van dat hij op patrouille tegen illegale vispraktijken moest optreden tegen zijn eigen dorpsgenoten, vertelt hij in het artikel. Mij deed het weer denken aan die prachtige trip naar Sulawesi, waarover ik heb gepubliceerd in WNF-magazine Panda en Traject (reisbijlage van de Volkskrant). Met verhalen over dynamietvisserij en zeezigeuners. Ik heb mijn foto’s en podcasts uit 2004 weer eens opgedoken. Want dat deed je in die tijd: geen video, maar audio opnemen. Ik heb twee fragmenten voor jullie geselecteerd. In de eerste (met foto’s) ben ik net aangekomen op patrouilleschip de Salmon in Wakatobi, in de tweede podcast verlaat ik het gebied weer. En zingt Bardin ons toe vanachter het roer.

 

 

Author: Jitske

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *