Slow bakkers zoals Jorrit van De Streekbakker pakken het bakgebeuren grondig aan. Die bakken geen fabrieksbroodjes af, halen het graan uit de eigen streek en zorgen dat zuurdesem ook écht zuurdesem is (en niet alleen iets wat op de verpakking staat / uitzending Keuringsdienst van Waarde over zuurdesempoeder).
Eigen streek eerst
De Streekbakker gaf Slow Foodies opdracht een promotiefilm te maken waarin je niet alleen de bakker aan het werk ziet, maar ook ekoboer André Jurrius tijdens de oogst en molenaar Bart Mols in korenmolen De Vlijt in Wageningen. Ik bedoel maar, je heet niet voor niets De Streekbakker. In de zomer stuurde ik een drone de lucht in, stapte op de combine en kroop door opstuifend meel. Hier de video:
- Wil je De Streekbakker aan het werk zien? Kom naar het Slow Food Smaakfestijn in Arnhem op 25 september 2016, daar geeft Jorrit een aantal workshops brood bakken.
- Meer Slow Foodies video’s over bakkers en hun brood: