Wat is de succesfactor van deze oeroude graansoort? Is spelt lekkerder of gezonder dan het toch al gezonde volkorenbrood? Of leggen we die extra eurocenten alleen maar neer voor een portie nostalgie ? Slow Foodies vraagt het aan een ambachtelijke bakker.
Gezond?
Bas van Leersum is mede-eigenaar van De Seelse Bakker uit Doorwerth, vernoemd naar de Seelbeek die langs het Gelderse dorp stroomt. In zijn zaak veel speciale broden. Vroeger lagen de schappen vol witbrood, nu overheerst de kleur bruin, met low-carb, desem en spelt. Vraag aan Bas: wat is beter: spelt- of volkorenbrood?
Trendy
Voor wie de broodtrends op de voet volgt en Het Juiste Brood wil serveren heeft Bas nog een tip: spelt raakt al weer uit; haver wordt het helemaal!
Meer met Bas: de vorige blog (1 aug.) gaat ook over brood. Bas legt uit wat ambachtelijk brood bakken inhoudt.
26 maart 2015
Mooi stukje! Goede, eerlijke bakker!