Jitske gaat in Andalusië op zoek naar gezond en verantwoord eten met streekproducten. Soledad Jiménez, de eigenaar van restaurant Aben Humeya in Válor, weet niet beter: in alles wat ze maakt zitten producten uit eigen streek. Sole kookt voor ons en legt uit wat er in ‘patatas a lo pobre‘ (‘armeluisaardappelen’) zit. Let op het typisch Spaanse frituren: in de pan met veel olijfolie.
RECEPT
Patatas a lo pobre (2 p.)
500-700 gr aardappelen
1 ui
1 paprika
2 (grote) tomaten
olijfolie
zout, peper
- snijd de aardappelen in schijfjes en bak ze voor (pan of frituur, 10 min.)
- snijd de ui in ringen en paprika en tomaten in grove stukken
- maak de olijfolie flink heet. Zorg dat de ingrediënten straks onder de olie staan.
- frituur ui en paprika 5 min. en voeg de aardappelen toe. Al roerend nog 5 min. bakken.
- bestrooi met zout en peper
- voeg de stukken tomaat toe en warm nog even door