Koken met streekproducten in Andalusië (VIDEO)

Jitske gaat in Andalusië op zoek naar gezond en verantwoord eten met streekproducten. Soledad Jiménez, de eigenaar van restaurant Aben Humeya in Válor, weet niet beter: in alles wat ze maakt zitten producten uit eigen streek. Sole kookt voor ons en legt uit wat er in ‘patatas a lo pobre‘ (‘armeluisaardappelen’) zit. Let op het typisch Spaanse frituren: in de pan met veel olijfolie.


RECEPT
Patatas a lo pobre (2 p.)

500-700 gr aardappelen
1 ui
1 paprika
2 (grote) tomaten
olijfolie
zout, peper

  • snijd de aardappelen in schijfjes en bak ze voor (pan of frituur, 10 min.)
  • snijd de ui in ringen en paprika en tomaten in grove stukken
  • maak de olijfolie flink heet. Zorg dat de ingrediënten straks onder de olie staan.
  • frituur ui en paprika 5 min. en voeg de aardappelen toe. Al roerend nog 5 min. bakken.
  • bestrooi met zout en peper
  • voeg de stukken tomaat toe en warm nog even door

Author: Jitske

Share This Post On

Submit a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *