Zomerborrelhap

Met kerstomaatjes maak je simpel een lekker borrelhapje, maar let er op dat je de bodempjes voorbakt. De rondjes (7,5 cm doorsnee) steek je uit plakjes bladerdeeg met een vorm. Vul twee ingevette (mini) muffinbakblikken ermee. De oven voorverwarmen op 180 graden en de rondjes verzwaren met stukjes bakpapier met peulvruchten, bakbonen rijst, of grond uit je tuin. 15 minuten bakken en de taartbakjes zijn klaar.  Extra mooi worden ze als je ze halverwege het bakken bestrijkt met een geklopt ei. Dan een uur  laten afkoelen en vullen.

Ingrediënten (24 stuks):
24 kerstomaatjes
450 gr diepvries bladerdeeg (+ wat bloem voor bestuiven)
1 geklopt ei
garnering: en 24 (kleine, of halve) blaadjes voor garnering
voor het roosteren: 2 tenen knoflook, 500 ml olijfolie, paar takjes tijm
voor het sausje: 125 gr crème fraîche, 1,5 el Dijonmosterd, 6 gesneden basilicumblaadjes

Show
Voor het verhogen van het showelement roosteren we de tomaatjes in een ovenvaste schaal met de tomaatjes, tijm, knoflook, zout, peper en olijfolie. Houd de temperatuur laag: 80°C, en rooster ongeveer 20-30 minuten. De tomaatjes zijn dan gerimpeld, maar nog wel heel. Laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
Voor de saus: meng de Dijonmosterd met crème fraîche en breng op smaak met zout en peper. Roer de fijngesneden basilicum erdoor. Doe een schepje saus in elk taartje en leg er een tomaatje op. Afmaken met blaadjes basilicum.

Author: Jitske

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *