Vegan wrap met hummus en paprika

Ook een Slow Foodie komt wel eens in tijdgebrek en grijpt naar kant-en-klaar.. Deze hartige wrap met hummus en gegrilde paprika kun je heel snel met zakjes en potjes in elkaar draaien, maar je kunt het meeste ook zelf vers maken. In beide gevallen zijn je tortilla wraps een blikvanger op feestje of picknick. Misstaat ook niet in de broodtrommel!

Ingrediënten (snel, 4p)
8             grote tortilla wraps
295 gr    gegrilde rode paprika (pot)
200 gr    hummus
100 gr    gemengde sla
50 gr      koriander
Varianten:  guacamole i.p.v. hummus; met avocado, olijven zonder pit

Bereiden

  • Laat de stukken paprika uitlekken, verwijder de zaadjes en snij ze in reepjes.
  • Besmeer de wrap met hummus.
  • Strooi er sla en koriander over. Leg in het midden een zestal reepjes paprika.
  • Rol de wrap op en snijd hem in (schuine/rechte) stukken.
  • Bewaren: rol in aluminiumfolie en houd koel in de koelkast.

Zelf maken

  • Zelf wraps maken: Eetsuggestie
  • Zelf hummus maken: The Vegan Effect 
  • Zelf paprika’s grillen: 5 tot 7 minuten met de bolle kant naar boven in de oven grillen tot de velletjes zwart worden (geen oven? Steek aan een vork en grill boven de vlam). Stop ze een kwartier in een plastic zak, dan kun je de velletjes er makkelijk aftrekken. Verwijder de zaadjes.

Author: Jitske

Share This Post On

1 Comment

Submit a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *