Wat eten we vandaag? Kastanjepuree!

Een hartige, maar ook lichtzoete kastanjepuree doet het prima bij wild of paddenstoelen. Wil je het gezonder, laat dan de suiker weg – smaakt ook prima. De smaak van kastanje combineert goed met pompoen, polenta, en spruitjes. Zoet kan weer goed in combinatie met chocolade, vanille, slagroom, peren, en hazelnoten.

kastanjes op tafel

Ingrediënten (4p)

  • 500 gram kastanjes
  • 1 liter (soja)melk
  • 1 afgestreken theelepel (fijne kristal)suiker
  • 1dl (soja)room
  • versgemalen witte peper en zout naar smaak

Bereiding (30 min.)

Voorbereiding: Maak de kastanjes schoon. Gooi ze in ruim water en gooi de bovendrijvende exemplaren weg, want die zijn slecht. Snijd aan de bovenkant een kruis in de kastanjes, dat is makkelijker om ze te pellen en ze worden sneller gaar.

Bereiding: Kook de kastanjes in de melk goed gaar. Dat neemt zo’n vijf tot tien minuten. Pel ze warm- zowel buitenste als binnenste schil verwijderen. Het puntje eraf snijden en uitknijpen gaat meestal ook goed. Pureer de kastanjes met de suiker, peper, zout en room in de keukenmachine of met de mixer. In plaats van de room kan je ook wat van de melk nemen waarin ze gekookt zijn.

Een lekker pasta-experiment: meng de puree door pasta met olijfolie, 2 teentjes knoflook, 60 gr geraspte pecorinokaas, zout en peper.

[Recept: (variant op) mijnreceptenboek.nl]

Author: Jitske

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *