Wat eten we vandaag? Aardappelsalade

Ideaal voor een feest of barbecue: een koude aardappelsalade met olijven, kappertjes en rucola. Het geheim van deze snelle hap: de combinatie van zoute olijven en kappers met het zoetzure sausje van sinaasappelsap. Zorg wel dat je de salade op tijd maakt (uiterlijk een uur van te voren): dan kan de saus intrekken. Schep de rucola pas vlak voor het serveren door de salade, anders verlept de sla.

 

Ingrediënten (12 personen)
1 kg krielaardappelen met schil
1 sinaasappel
1 limoen
150 ml olijfolie extra vierge
3 el kappertjes
3-4 bosuitjes (in ringetjes)
peper
1 potje zwarte olijven (180 gr, bijv. taggia-olijven)
150 gr rucola

 

Bereiding

Snijd de krieltjes in de lengte door  en kook ze in ruim water met wat zout in ongeveer 10 minuten gaar. Laat uitlekken in een vergiet. Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil af. Pers de sinaasappel en de limoen uit, klopt met de olijfolie. rasp en wat zout en peper tot een dressing. Doe de krieltjes in een grote schaal en meng de kappertjes, olijven en gesneden bosui erdoor. Schep alles door en laat minstens een uur staan zodat de smaak goed intrekt. Schep vlak voor het serveren de rucola door de salade.

Recept: AH

 

 

Author: Jitske

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *