Vegan brownies

Mijn eerste poging om vegan brownies te maken! Zonder ei en boter, dus ik ga het beslag binden met bananen. Ook omdat banaan zo goed past bij chocola. Ik doe er noten op om het krokanter te maken, en pindakaas in het beslag voor de smeuiigheid.

En?
Qua zoetheid valt het resultaat in de smaak. Ik houd niet van heel zoet: de echte zoetekauw moet er nog een 20-40 gram suiker bij doen. Toch vallen mijn brownies wat tegen: ik vind ze nog niet luchtig en smeuiig genoeg. De bananen moeten sowieso rijper zijn dan in de kookvideo, lees ik online. Overrijp zelfs. Experimenteren dus met dit recept, volgers! Tips welkom.

Ingrediënten
3 bananen (zo rijp mogelijk)
40 gram cacaopoeder
100 gram meel
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
2 tl vanillesuiker
4 el pindakaas
2 el stroop
1 el plantaardige melk
handvol noten, gehakt
handvol pure chocola, gehakt

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180 graden. Vet een ovenschaal in (of bekleed met bakpapier: even nat maken en verfrommelen).
  • Meng in een kom meel, cacao, kaneel, bakpoeder, suiker en vanillesuiker.
  • Pureer de bananen in een andere kom. Meng met de pindakaas en stukjes chocola.
  • Doe alles bij elkaar en roer de stroop erdoorheen. Niet smeuiig genoeg? Doe er een beetje melk, olie of water bij.
  • Vul de ovenschaal met het beslag en bestrooi met gehakte noten.
  • Bak in 30-35 minuten gaar. Laat een kwartiertje afkoelen voor je ze aansnijdt. Maar warm het lekkerst!

Author: Jitske

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *