Ik zit in mijn traybake-fase, en daarin duiken venkel en aardappel vaak op. Geroosterd in de oven vind ik die groentes nu eenmaal het lekkerst. Min of meer toevallig gaan er vandaag vooral gele dingen in dit ovengerecht.
Ingrediƫnten (2p)
1 venkel
4 eieren
3 kleine appels (of 2 grote)
500 gram aardappelen
50 gram geraspte oude kaas
2 takjes rozemarijn
2 el olie, peper
Bereiden
- Oven verhitten tot 220 graden. Venkel, aardappelen en appels in stukken snijden. Houd het venkelgroen apart om mee te garneren.
- Aardappels 5 min voorkoken.
- Venkel, aardappel en appel door elkaar scheppen met een eetlepel olie, rozemarijn (heel of geknipt) en peper naar smaak. Zout laat ik weg: de kaas is zout genoeg. Op een ingevet bakblik uitspreiden en kaas erover strooien.
- Een 15-20 minuten bakken in de oven.
- Oven uitzetten en de eieren boven de traybake breken. Zet de tray terug in de oven en laat de eieren in een paar minuten stollen. Serveer met venkelgroen erover.