Schorseneren met feta

Wat eten we vandaag? Groente van het seizoen: schorseneren. Rare bruine staken die je moet weten te schillen, maar daar krijg je ook iets voor terug: de smaak van asperges. Een lekker vegetarisch recept met geitenkaas!

Truc 1: Koken vóór het schillen
De schil is stug, maar als je de stengels schoonmaakt (onder de kraan, met afwasborstel), op maat snijdt en meteen kort kookt gaat het schillen een stuk gemakkelijker. Hoe kort is kort? Als het water kookt: nog 1 minuut doorkoken.

Truc 2: Keukenhandschoenen
Schorseneren schil je als asperges, maar er komt een kleverig sap vanaf die je handen bruin kleurt. Trek dus keukenhandschoenen aan bij het snijden en schillen. Gebruik een dunschiller of aspergeschiller en schil ook de zwarte stippen weg.

Truc 3: In zuur water
De geschilde schorseneren zijn wit, maar kleuren bruinig als je ze niet meteen in water met een scheut azijn of citroensap dompelt. In datzelfde water kun je ze ook koken.

schorsenerenschotel_header

Ingrediënten (2 p.)
500 gr schorseneren
100 gr feta of Bettine blanc
125 gr crème fraiche
scheut azijn of citroensap
handvol pijnboompitten
peper (geen zout, de kaas is al zout genoeg)

 

Bereiding

  • Verwarm de oven op 175 graden. Maak de schorseneren schoon en schil ze. Kook ze 5 minuten in het zure water en laat ze uitlekken.
  • Meng de verbrokkelde geitenkaas met de crème fraiche tot een smeuïg geheel
  • Doe de witte slungels in een ingevette ovenschaal. Verse peper erover, bedek met feta-papje en bestrooi met pijnboompitten.
  • Verwarm ong. 15 min. tot de bovenkant bruin is. Zet evt. even bovenin de oven op de grillstand voor een mooi bruin korstje.

Lekker met aardappelpuree die is voor de kleur is opgefluft met verse peterselie. Smaakverrasser: banaan! Banaan smaakt prima bij de zoute feta.

Author: Jitske

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *