Salade van gegrilde groente en munt

Voor deze koude salade met gegrilde Mediterrane groente, roosteren we aubergine, courgette en paprika. Dan smaken ze op hun best, vind ik. Extra lekker wordt deze zomerse salade als je de groente minstens een uur marineert met knoflook, olie, balsamico-azijn en munt. Strooi er tot slot nog wat verkruimelde geitenkaas en pijnboompitten over en je hebt een topper voor warme dagen!

 

Barbecue
Je kunt de groente roosteren in een grillpan, op de barbecue of met de oven op grillstand. Voor de smaak is het belangrijk dat de saus in de groente trekt, dus als je dit als bijgerecht voor de barbecue maakt: bereid de saus van te voren, rooster de groente als eerste, schep de  saus door de groente en laat zo lang mogelijk intrekken. Moeilijk om vanaf te blijven? Jammer dan – effe doorzetten.

Lekker met krieltjes, in de schil gebakken met rozemarijn.

 

gegrilde groente

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten (2p)
1 aubergine
1 courgette
1 paprika
1 el balsamico-azijn
3 el olie
takje munt
1 teen knoflook
handvol pijnboompitten
75 gram geitenkaas

 

Bereiden

  • Verwarm de oven op 225 graden. Snijd de paprika in twee stukken en leg ze in een ingevette schaal of bakblik, bestrooid met olie en zout. Blaker tot het vel zwart is en laat afkoelen. Trek het velletje van de paprika en snij hem in reepjes.
  • Snijd de aubergine en courgette in plakken van ongeveer een halve centimeter. Dep droog en bak of grill de courgette ongeveer 3 minuten. Grill de aubergine iets langer: een viertal minuten.
  • Doe de groente bij elkaar in een schaal en voeg olie, azijn, fijngesneden munt en fijngesneden knoflook toe. Vind je verse knoflook te sterk van smaak, bak die  dan eerst even zachtjes in wat olie. Verkruimel de feta en strooi over de salade.
  • Laat minstens een uur intrekken.

 

 

Author: Jitske

Share This Post On

Submit a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *