Rode curry met Peas Maker (VIDEO)

Bij Peas Maker noemen ze het zelf een ‘multifunctionele vleesvervanger’: de stukjes zijn vegan, allergeenvrij en zitten vol eiwitten. Ze maken de brokjes van erwten en tuinbonen, en die peulvruchten zijn duurzamer dan veelgebruikte sojabonen. Niet zozeer vanwege foute sojateelt (bonen uit die teelt komen in veevoer terecht) maar omdat erwten en tuinbonen minder water nodig hebben dan sojabonen. Dan durf ik ze wel slow te noemen.

Boonachtig

En hoe smaken ze? Boonachtig, maar verder vrij smaakloos. Maar dat maakt ze juist weer heel geschikt om in allerlei soorten gerechten te gebruiken. De curry viel bij mij goed in de smaak en binnenkort ga ik de tonijnsalade proberen die – net als deze vegan rode curry- op de website van Peas Maker staat. Ook multifunctioneel in toepassing dus, en dus goed om in huis te hebben.

(Nee, ik krijg geen geld voor deze reclame. Ik meen wat ik zeg. En ik gebruik hun recept vrijwel integraal)

Ingrediënten

  • 1 tl zonnebloemolie
  • 8 el (160 g) panang curry-pasta van Koh Thai (*)
  • 1 tl zout
  • ½ tl komijnpoeder
  • ½ tl korianderpoeder
  • 125 g Peas Maker Stukjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 3 el (40 g) suiker
  • 2 el limoensap
  • 1 el pindakaas
  • 1 courgette
  • 20 cherrytomaten, gehalveerd
  • Thaise basilicum (**)

Bereiding

  • Verhit de zonnebloemolie in de pan en voeg de curry-pasta, het zout, de komijnpoeder en de korianderpoeder toe. Bak alles op middelmatig vuur voor een paar minuten. Voeg dan de droge Peas Maker Stukjes (direct vanuit de verpakking) toe samen met 500 ml water. Doe de deksel op de pan en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur wat zachter en laat pruttelen voor 10 minuten. Vergeet niet af en toe te roeren.
  • Haal de deksel van de pan en voeg de kokosmelk toe samen met de suiker, het limoensap en de pindakaas. Roer alles goed en leg de deksel weer op de pan. Laat het geheel nu zachtjes pruttelen voor 5 minuten. Vergeet niet af en toe te roeren.
  • Snij ondertussen de cherrytomaten door de helft en snij de courgette in grove halvemaantjes. Haal de deksel van de pan en voeg alles toe. Laat nog voor 5 minuten pruttelen met de deksel op de pan. Voeg als laatste de Thaise basilicumblaadjes toe en roer door de rode curry.
  • Lekker met jasmijnrijst of naanbrood. Ik at het met een Libanees brood van de Turkse supermarkt.

(*) Peas Maker gebruikt de panang curry-pasta van Koh Thai (bio, glutenvrij, vegan). Kies je voor een ander merk dan kan het zijn dat de smaken niet overeenkomen. De ene is bijvoorbeeld pittiger, zouter of kruidiger dan de ander. Het kan dus zijn dat je minder of meer moet gebruiken als je voor een ander merk kiest.

(**) Kun je niet aan Thaise basilicum komen dan kun je dit recept nog steeds maken. De Thaise basilicum geeft een heerlijke anijsachtige aroma aan de curry. Deze kun je dus niet vervangen door Italiaanse basilicum. Kun je het niet vinden dan kun je het beter gewoon achterwege laten.

Author: Jitske

Share This Post On

Submit a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *