Rijstschotel met ui en ei

Wat eten we vandaag? Een vegetarische ovenschotel met rijst, uien en eieren. Blinkt uit in simpelheid en ziet er door de gestolde eieren ook goed uit. Wees wel scheutig met kruiden, want het gerecht kan wel wat pit gebruiken. Neem dus pikante paprikapoeder en varieer met kaneel en/of knoflook.

Lekker met een gemengde salade van sla, geraspte winterwortel, een handvol gebakken cashew- of pistachenoten en een sausje van olie, vers sinaasappelsap, zout en peper.

Ingrediënten (4p)

400 gr. volkorenrijst
3 uien
4 eieren
100 gr. (vegetarisch) gehakt
2 tomaten
eetl. rozijnen
olie, zout, peper, paprikapoeder
eetl. geknipte peterselie
uien_vierkant
Bereiding

  • Kook de rijst met wat zout.
  • Bak ondertussen het gehakt en fruit de ui goudgeel. Bestrooi met zout, peper en paprikapoeder.
  • Verwarm de oven tot ongeveer 175 graden. Week de rozijnen en laat ze daarna uitlekken.
  • Meng de rijst met gehakt, ui, rozijnen en peterselie en schep alles in een ingevette ovenschotel.
  • Maak vier kuiltjes en breek in elk holletje een ei. Strooi er nog wat paprikapoeder overheen.
  • Zet in de oven tot het wit van de eieren is gestold (ong. 10 min.)

Author: Jitske

Share This Post On

Submit a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *