Pizza met peer en blauwe kaas (VIDEO)

Pizza van bladerdeeg is een van mijn favoriete gerechten om restjes mee op te maken. Of zo  je wilt: een quiche van bladerdeeg, want ik maak het in een ovenschaal. Ooit at ik in Griekenland een heerlijke pizza met alleen ei en feta, en sindsdien gebruik ik vaak ei als basis. Met mijn eierabonnement bij Boer Stan (met hem maakte ik een video en een podcast) heb ik ook altijd wel een eitje in huis. Het ei mix ik met restjes groente, fruit of kaas, en dan is het in de oven (200-220 graden) in een kwartiertje klaar.

Vandaag kies ik voor de vulling voor een beproefde combinatie: peer met blauwe kaas. Denk erom: blauwe kaas is flink zout, dus geen extra zout toevoegen. Bakbonen om de bladerdeeg mee voor te bakken gebruik ik nooit; zonder wordt de bodem ook wel droog. Alleen als je vulling erg vochtig is (met tomaat bijvoorbeeld) is het wel een aanrader om het deeg voor te bakken.

Ingrediƫnten (voor 1-2 personen)

  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 peer
  • 100 gram blauwe kaas
  • Handvol rucola

Author: Jitske

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *