Pizza bianca met raapstelen

Als je raapstelen op de kop weet te tikken (uit eigen moestuin of bij de groenteboer in de lente): met ricotta en knoflook lekker in een saus voor op de pizza bianca. Op een bodem van bladerdeeg, met zoete aardappel en courgette.

Ingrediƫnten (2 personen)
4 plakjes bladerdeeg
halve courgette
halve zoete aardappel
200 gr ricotta
75 gram feta
bosje raapstelen (200 gram)
paar takjes peterselie
1 knoflook
1 tl citroenrasp
peper

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Laat de bladerdeeg ontdooien.

  • Was de raapstelen, droog ze, verwijder de wortels en snijd ze in stukken. Houd een paar takjes apart voor de garnering. Snijd de knoflook in kleine stukjes.
  • Meng in een kom ricotta, feta, raapstelen, knoflook. Maak op smaak met de citroenrasp en wat peper. Geen zout: de feta maakt het zout genoeg.
  • Rol het bladerdeeg uit, leg het op een bakblik (ingevet of op bakpapier) en besmeer de bodem met het ricottamengsel.
  • Snijd de courgette en zoete aardappel in dunne plakjes. Leg ze dakpansgewijs op de pizza.
  • Bak in ongeveer 20 minuten op 200 graden. Wissel na 10 minuten van bakblik naar rooster, dan wordt de bodem goed gaar.
  • Garneer met blaadjes raapsteel.

Author: Jitske

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *