Als je raapstelen op de kop weet te tikken (uit eigen moestuin of bij de groenteboer in de lente): met ricotta en knoflook lekker in een saus voor op de pizza bianca. Op een bodem van bladerdeeg, met zoete aardappel en courgette.
Ingrediƫnten (2 personen)
4 plakjes bladerdeeg
halve courgette
halve zoete aardappel
200 gr ricotta
75 gram feta
bosje raapstelen (200 gram)
paar takjes peterselie
1 knoflook
1 tl citroenrasp
peper
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Laat de bladerdeeg ontdooien.
- Was de raapstelen, droog ze, verwijder de wortels en snijd ze in stukken. Houd een paar takjes apart voor de garnering. Snijd de knoflook in kleine stukjes.
- Meng in een kom ricotta, feta, raapstelen, knoflook. Maak op smaak met de citroenrasp en wat peper. Geen zout: de feta maakt het zout genoeg.
- Rol het bladerdeeg uit, leg het op een bakblik (ingevet of op bakpapier) en besmeer de bodem met het ricottamengsel.
- Snijd de courgette en zoete aardappel in dunne plakjes. Leg ze dakpansgewijs op de pizza.
- Bak in ongeveer 20 minuten op 200 graden. Wissel na 10 minuten van bakblik naar rooster, dan wordt de bodem goed gaar.
- Garneer met blaadjes raapsteel.