Pesto maak je niet alleen van basilicum: ook met onkruid zoals zevenblad maak je een heerlijke en goedkope pastasaus. De ware Slow Foodie is immers ook wildplukker: wij plukken onkruid in plaats van het te wieden. Paardenbloem, brandnetel, vogelmuur: het is allemaal eetbaar en lekker. Zevenblad is zo’n typische woekerplant die moeilijk uit te roeien is. Maak van je nadeel je voordeel en eet dat onkruid! Neem wel de jonge blaadjes die in deze lenteperiode overal opkomen; die zijn het lekkerst.
Ingrediënten (4p)
2 handvol jong zevenblad (weinig steel)
2 tenen knoflook
60 gr walnoten
20 ml vergine olijfolie
Snuf zout en peper
½ tomaat
klein beetje water
Bereiding
- Doe alle ingrediënten in een blender. Maal tot je een smeuïge pasta hebt, zonder klonten.
- Lekker met verse tortellini-pasta, gevuld met spinazie en ricotta. Serveer met losse tomaatjes of een tomatensalade met tomaat, rode ui, citroensap (veel) en een scheutje olie, zout en peper.
- De pesto kun je versieren met bloempjes van violen (ja, die zijn ook heel eetbaar)
- Pesto over? Invriezen in kleine zakjes.