Maak jij je pesto met basilicum en pijnboompitten? Probeer het eens met rucola en walnoten, dan wordt het iets bitterder van smaak. Met vegan parmezaan erdoor maak je het niet alleen helemaal vegan, het wordt ook extra notig: deze vegan strooikaas maak ik met cashewnoten en edelgist. En wil je het helemaal slow maken, gebruik dan wildpluk. De beste periode is het voorjaar, met jonge blaadjes van daslook, brandnetel of zevenblad. Eerder maakte ik al een pesto met zevenblad; dat recept vind je hier.
Hier mijn kookvideo van de rucola-pesto. Wie goed oplet ziet dat ik niet alleen walnoten gebruik maar ook pijnboompitten. De walnoten waren op… De hoeveelheden komen niet heel precies, en varieer gerust met wat mosterd of citroensap.
Ingrediënten
- 100 gram rucola
- 30 gram noten
- 20 gram pijnboompitten
- 1 (flinke) knoflook
- 50 gram (vegan) Parmezaanse kaas
- Zout, peper
Bereiding
- Snijd de knoflook in kleine stukjes
- Doe de rucola, knoflook, pijnboompitten, walnoten, en kaas in een kom
- Pureer met in de keukenmachine of iets anders wat hakselt. Giet al draaiende de olijfolie erbij. Ga door tot je een een smeuïge, stevige saus hebt.
- Breng op smaak met zout en peper.