Pasta caprese

Een lekker pastagerecht met de ingrediënten van de Italiaanse caprese-salade: mozarella, tomaat en basilicum. Ik doe er alleen geen basilicumdressing bij, maar tapenade of pesto. En sperziebonen. Zoals de meeste pasta ‘s: een snel recept dat koud ook lekker is!

 

Ingrediënten (4p)
400 gr   pasta
potje     rode of zwarte tapenade (140 gr.)
2             bollen mozarella
10          zongedroogde tomaten (uit potje) of 4-5 verse tomaten
500 gr. sperziebonen
handvol verse basilicum (ong. 10-20 gr.)
handvol olijven

 

Bereiding

  • Snijd en was de boontjes. Snijd olijven in plakjes en mozarella in stukjes.
  • Kook de pasta en sperziebonen 5 à 10 minuten in ruim kokend water. De pasta moet beetgaar worden en de sperziebonen gaar  en knapperig. Spoel kort met koud water af en laat uitlekken.
  • Doe pasta, boontjes, olijven en tapenade in een kom en schep alles om. Maak op smaak met verse peper. Voeg op het laatste moment de mozarella toe en knip de basilicum erover.

Author: Jitske

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *