Méér gouden boontjes verbouwen

Als het aan André en Marieke ligt gaan we meer lupinebonen eten in Nederland. Immers: de teelt is lokaal en biologisch, de boon is voedzaam en het is een prima alternatief voor vlees. De twee promotors van Lekker Lupine willen zo bijdragen aan de broodnodige eiwittransitie. Immers: de toekomst is plantaardig!

Minder vlees
Het begon allemaal met lupine verbouwen voor De Vegetarische Slager, vertelt teler André Jurrius van Ekoboerderij De Lingehof. De Vegetarische Slager maakt vleesvervangers, onder meer van lupine. En toen het balletje eenmaal rolde ging hij met Marieke Laméris van ProefLab Wageningen lupinetelers met elkaar verbinden en de afzet vergroten. Zo wil het team de teelt en consumptie van het ‘gouden boontje’ vergroten.

Author: Jitske

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *