Mannen en fruit. Niet dus.

 

Heren, haast u naar de fruitschaal! Mannen worden aantrekkelijker van fruit, blijkt uit onderzoek. Voor wie fruit eten maar gedoe vindt: probeer eens deze gezonde smoothie met fruit.

 
Sexy
Groente en fruit eten is gezond, maar geef toe mannen: jullie zijn niet zo van een stuk fruit of een verse salade. Volgens wetenschappers van de Kent State University in Ohio (aug. 2012) zijn mannen simpelweg niet overtuigd van het nut van veel groente en fruit eten. Vrouwen geloven eerder dat je er beter uit gaat zien en langer leeft door het eten van veel groente en fruit.

Hebben ze nog gelijk ook: dr. Ian Stephen van de universiteit Nottingham in Cambridge ontdekte al in 2011 dat het eten van donkerkleurig en vers fruit (zoals pruimen, perziken en nectarines) meer invloed op  aantrekkelijkheid van mannen heeft dan zijn mannelijkheid. Dat komt volgens de wetenschapper door carotenoïde, en dat vind je in rode en gele fruit- en groentesoorten. De inname van deze pigmenten geeft de huid een goudgele kleur en zo’n type huid vinden we allemaal sexy.

Recept
Ik rotzooi altijd maar wat aan met mijn smoothies: met als basis een paar lepels yoghurt of een scheut sojamelk gebruik  ik fruit en/of groente dat voorhanden is. In de smoothie van de foto waren dat een appel, een peer en een restje ananas. Ik doe er vaak een handvol zemelen bij, want dat zijn betere voedingsvezels dan bijvoorbeeld muesli – waar veel te veel suiker in zit. En muesli is veel duurder dan zemelen. In zemelen zitten kalium, calcium en  fosfor, en ze geven een verzadigd gevoel. Ook mooi meegenomen als je gezond wilt afvallen.

Handig: zorg dat je altijd wat fruit in de vriezer hebt om smoothies mee te maken.

Author: Jitske

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *