Een pompoensoep die het beste uit India en Ecuador combineert: pittige curry en zoete bataat. In deze romige vegetarische soep is de currysmaak leidend, dus de tijm en oregano uit de Zuidamerikaanse variant vervangen we door koriander. Ook nog eens een gezond recept, want in de bataat zit veel vitamine C. Meestal zijn de zoete aardappels hier purperrood, maar als je een oranje variant op de kop tikt zit daar ook nog eens veel vitamine A in – goed voor je ogen.
Ingrediënten (6 porties)
1 kg pompoen
500 gr bataat (zoete aardappel)
2-3 el curry pasta (bijv. potje van Pataks)
2 stengels bleekselderij
2 uien
1 groentenbouillonblokje
verse koriander
3 el olie
evt: peper, zout, scheut soja- of slagroom
Bereiding
- Schil de pompoen, verwijder de zaden en snij in grote blokken.
- Maak ondertussen 600 ml bouillon.
- Snij de bleekselderij en ui in stukjes en roerbak in de olie.
- Voeg de pompoen en bataat toe en bak tot ze zachter worden.
- Voeg 2 el pataks curry pasta toe en gier de bouillon erbij.
- Breng het geheel aan de kook. 5 minuten doorkoken en daarna vuur laag zetten.
- Maak met de (staaf) mixer een gladde soep
- Voeg zout en peper en room naar smaak toe (room = meer calorieën!)
- Garneer met (geknipte/gehakte) korianderblaadjes.