Groentetorentje

In dit snelle recept voor een kleurrijk groentetorentje zit aubergine, tomaat, mozzarella en biet.
En een prikker. 🙂

Met een yoghurtsaus is deze vegetarische mini-lasagne lekker als voorgerecht, of als bijgerecht bij de barbecue. Kies je voor het laatste, stapel de torentjes dan ter plekke want ze worden bij warm weer snel vochtig. Nog steeds lekker hoor, alleen het ziet er minder uit en dit gerecht moet het ook van zijn looks hebben. Zorg dus dat je de ingrediënten gesneden bij de hand hebt -vergeet de prikkers niet- en rooster de aubergine op de barbecue.

Purpura
Je kunt alle soorten aubergines gebruiken voor dit recept, maar de ronde, paarse gestreepte Purpura is vanwege de vorm het meest geschikt. Bij het roosteren slinken ze iets en passen ze goed bij de maat van vleestomaten. En ach: heel precies komt het niet. Het gaat in dit gerecht vooral om de kleurencombinatie.

 

Ingrediënten (4-5 torentjes)
1 gekookte rode biet
1 bol mozzarella
2 vleestomaten
1 aubergine
prikkers

Voor de saus:
150 ml (soja)yoghurt
1 el fijngesneden peterselie of munt
peper, zout
teentje fijngesneden knoflook
sap halve citroen/limoen

 

Bereiding

  • Vooraf: kook de rode biet(en). Voor zomerbietjes: 20-30 min. In de winter: 5-10 minuten langer. Laat afkoelen.
  • Vooraf: maak een dipsaus van de yoghurt, kruiden, peper, zout, citroensap en fijngesneden knoflook. Zet koud tot gebruik. Houd wat peterselie of munt achter voor het garneren van saus én torentjes.
  • Snijd de aubergine in plakken en rooster ze in de grill of oven, ongeveer 10 minuten aan elke kant. Of grill ze, als de andere groenten klaar staan, 10-12 minuten op de barbecue.
  • Snijd de tomaten, mozzarella en biet in even dikke plakken.
  • Stapel de groente tot een clubsandwich en steek de prikker erin. Garneer met takje peterselie of blaadje munt. Serveer met de saus.

Meer tips over aubergine klaarmaken in deze blog+ video.

Author: Jitske

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *