Groene smoothie met aardbei

Ik combineer in smoothies meestal groene groente, plantaardige melk en zoet fruit. Dat maakt het rawfood (met veel enzymen) én vegan (met lage milieuvoetprint). En vooral: superlekker.

No waste
Groene smoothies zijn ideaal om van restjes groente en fruit af te komen, en heel veel soorten groente en fruit passen bij elkaar.
Ziet het er niet meer uit, is het slap of bijna niet goed meer? Dan kan het altijd nog in de smoothie-smurrie! Voor een groene smoothie neem je rauwe groene groente als hoofdbestanddeel. Andijvie, spinazie en sla zijn geschikt om als beginner uit te proberen. Stevige groente zoals broccoli of bloemkool zijn rauw minder goed te verteren, dus blancheer het eerst of kook het kort. Dat geldt ook voor de boontjes in het onderstaande recept: als ze je hoofdbestanddeel zijn kun je ze beter even kort koken.

Ingrediënten (voor 2 glazen)
2 dl sojamelk
stengel bleekselderij
een handvol sperzieboontjes
5 aardbeien (het dubbele als je van zoet houdt)
garnering: blaadjes selderij of munt

Author: Jitske

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *