Was ‘ie me toch bijna aangebrand, deze ovenschotel met Italiaanse groentemix! Het is juist zo’n lekker makkelijk recept, want de Italiaanse groente wordt onder een deken van puree, met noten of pitten, een volwaardige maaltijd. Noten zijn goede vleesvervangers maar er zit geen B12 in. Als je geen B12-supplementen slikt: eet er een vleesvervanger met toegevoegde B12 bij.
Tip
Het is altijd goed opletten als je de aardappelpuree nog even bruin wilt grillen. Ik had er pijnboompitten overheen gestrooid en voor je het weet grill je die zwart. Niet grillen dus, maar gewoon laten garen in de oven. Of wel grillen maar dan zonder pitjes.
Ingrediënten (4p)
2 paprika’s
1 à 2 courgettes
1 prei of ui
1 el verse Italiaanse tuinkruiden (basilicum, oregano, majoraan, tijm, salie)
1 el pijnboompitten
peper en zout
1 à 1,3 kg (kruimige) aardappelen
scheut sojamelk
Bereiden
Schil en snij de groente. Knip de kruiden (majoraan) of pluk de blaadjes (tijm).
Kook de aardappelen en stamp ze met een scheut sojamelk tot puree.
Warm de oven op tot ong. 200 graden.
Bak de groente 5 min. op zacht vuur; roer de kruiden erdoor.
Doe eerst de groente in een ingevette ovenschotel, dek af met aardappelpuree.
Laat de schotel in ong. 15 min. nog even goed heet worden en nagaren in de oven.