Van april tot juli is er weer rabarber; ideaal voor een fris toetje. Een clafoutis is een soort omgekeerde taart: het beslag giet je over het fruit. Clafoutis maak je met allerlei soorten fruit van het seizoen, dus met dit recept kun je het hele jaar door alle kanten op. Dik een half uur in de oven, poedersuiker erover, klaar!
Tip: houd de juiste hoeveelheden uit het recept aan, zoals altijd bij gebak.
Ingrediënten (4p)
450 gr rabarber
1 citroen
20 gr boter
75 gr suiker
75 gr bloem
3 eieren
1 tl kaneel
2 zakjes vanillepoeder
3 dl melk
Recept
- Verwarm de oven op 180 graden. Vet een ovenschaal in.
- Boen de citroen schoon en rasp de schil. Snijd de rabarber in stukken, schep er de rasp en de helft van de suiker door. Laat een half uur intrekken.
- Smelt de boter. Zeef de bloem boven een kom, maak in het midden een kuiltje en doe er de eieren, boter, rest suiker, vanillesuiker, kaneel en een beetje van de melk in.
- Roer alles glad met wat bloem. Voeg beetje bij beetje de rest van de melk toe en roer alles tot een glad beslag.
- Verdeel de rabarber over de bodem van de ingevette ovenschaal en schenk het beslag erover.
- Bak de clafoutis in 30-40 minuten gaar. Bestrooi met poedersuiker. Lekker met (citroen)kwark of Griekse yoghurt.