Geef de boerenkool een massage!

Ik viel bijna van mijn stoel gisteren. Boerenkool masseren? Ja, het kan. Felix liet het me zien: als je bladen verse boerenkool kneedt -zoals je brood kneedt- krijg je een perfecte basis voor salade. Een heel gezond recept, want in boerenkool zit meer vitamine C dan in sinaasappels. En omdat je de groente niet kookt krijg je meer vitaminen en mineralen en mineralen binnen.

Massage
Ik schoof voor het eerst aan bij Rijnzoet, de lokale afdeling van Slow Food Nederland. Samen koken, en de hele avond over eten praten, zoals de Fransen dat zo goed kunnen. Urenlang. De boerenkool die gisteren bij de slow culi’s op tafel kwam was aangemaakt met een scheutolie, nootmuskaat en zeezout. Flink wat zeezout. Heerlijk (met een glaasje water erbij; Felix houdt van zout)! Hoe moet je kneden? Het kan blad voor blad, maar je kunt ook de hele schaal in eens te grazen nemen samen met de basisingrediënten (olie, citroensap, zout, peper, e.d.) . Vijf minuten is genoeg. Je zult zien dat de kool dan flink slinkt.

Varianten

  • met avocado, sap van een halve limoen, geroosterde pijnboompitten
  • met superfoodzaden, zoals lijnzaad of chia
  • pasta, olijven, gedroogde tomaten en feta

Author: Jitske

Share This Post On

1 Comment

  1. Geknede boerenkool: de vega-versie van het beroemde Wagyu-rund! In de VS is boerenkool (kale) de nieuwste gezondheidsrage: je kon erop wachten dat we ook in Nederland alle toepassingen van deze lekkere groente gaan ontdekken. Er kan heel veel meer dan alleen de overheerlijke stamppot.

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *