Bleekselderij met vega(n) spekjes

Oorspronkelijk zit er ontbijtspek en Mon Chou in deze groenteschotel, maar het gerecht is in een handomdraai plantaardig te maken. Er zijn nu immers vegetarische én vegan spekjes, al dan niet met rooksmaak. Verder is het hoofdbestanddeel van het gerecht bleekselderij, opgeleukt met ui, champignons en (plantaardige) room. Vergeet niet aan het eind sap van limoen of citroen toe te voegen. Dat pept de smaak extra op.

Vega(n) spekjes
De gerookte speckjes van de Vegetarische Slager zijn tegenwoordig vegan. Bij mijn weten zijn ze daarmee nog de enige producent die de veganisten bedient. Vegans moesten tot nu toe zelf aan de slag met recepten van  bijv. Vegetus of De Plantaardige Keuken.  Op vegetarisch gebied kun je terecht bij de gerookte vega spekreepjes van Tivall/ Albert Heijn.

Ingrediënten (4p)
150 gr vega(n) spekjes
3-4 stengels bleekselderij
1 (grote) ui
4-500 gr champignons
1 dl groentebouillon
pakje plantaardige room (bv Alpro, 250 gr)
2 el sap citroen/limoen
peterselie, zout, peper

Bereiding

  • Maak de bouillon, was en snijd de groente
  • Fruit de ui (zachtjes), voeg bleekselderij toe en bak een paar minuten mee. Schenk de bouillon erop en laat 10 minuten stoven.
  • Voeg champignons en room toe en laat nog 5 minuten stoven.
  • Bak ondertussen (apart) de spekjes
  • Breng op smaak met zout, peper en citroensap en strooi de spekjes en de peterselie erover.

Author: Jitske

Share This Post On

2 Comments

  1. Potverjandullemies, wat lekker! Ik heb er vandaag een vastkokende aardappel bij gedaan. Morgen met pasta proberen…

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *