Baba Ganoush is een auberginedip uit het Midden-Oosten. De dip lijkt op hummus, maar deze puree maak je niet met kikkererwten maar met aubergine. Heerlijk bij een pitabroodje of flat bread, in een wrap of als broodbeleg. En helemaal vegan, dus voor alle gezindten!
Ingrediƫnten (10 personen)
2 eetlepels tahin (sesampasta)
2 aubergines
2 tenen knoflook
zout en peper
sap van 1 citroen/limoen
scheut olijfolie
2 el fijngeknipte peterselie
1 tl korianderzaad (of 1 tl ketoembar)
Bereiding
- Leg de aubergines heel in de oven en zet de grill op de hoogste stand. Rooster ongeveer een half uur tot de vruchten geblakerd zijn ; halverwege een keer omkeren. Laat afkoelen en trek dan het velletje en de steelaanzet eraf. Je gebruikt alleen het vruchtvlees.
- Rooster het korianderzaad in de koekenpan zonder olie, en maal het in een vijzel fijn. Of gebruik een theelepel gemalen koriander (ketoembar).
- Meng met de andere ingrediƫnten en maak fijn met een (staaf)mixer.
- Garneer met een scheutje olijfolie en peterselie. Ook lekker met geroosterde pijnboompitten en/of zongedroogde tomaten.
Meer tips over aubergine klaarmaken in deze blog+ video.