Het is weer tijd voor asperges! Probeer maar eens dit simpele en ovenheerlijke recept met witte asperges, feta en serranoham. Voor de vegetariër: ook zonder de ham goed te pruimen.
Ingrediënten (4p)
600 gr witte asperges
150 gr feta of zachte geitenkaas (bijv. Bettine Blanc
200 gr serranoham
Bereiding
- Schil de asperges en snijd de harde uiteinden er af. Tip: breek de harde uiteinden er met de hand af, dan kun je precies zien waar de groente breekt. Als je snijdt moet je altijd gokken wat hard of zacht is. Bewaar de uiteinden, want daar kun je soep van koken.
- Kook de asperges iets minder dan beetgaar. Voor witte asperges is dat een 5-10 minuten. Weinig of geen zout toevoegen, want er komt straks zoute feta bij.
- Bak ondertussen in een koekenpan met anti-aanbaklaag de ham uit, zonder olie. Knapperige krullen, dat willen we. Houd apart.
- Leg de asperges in een ingevette ovenschaal en kruimel er naturel Bettine Blanc-kaas over. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met een paar druppels olijfolie. Zet het gerecht in de voorverwarmde oven en haal het er (na ong. 30 minuten) uit als de kaas bruin kleurt.
- Bestrooien met de ham.
- Lekker met gepofte aardappelen en verse peterselie.