De beste pastakok van Nederland (VIDEO)

Het zat er wel een beetje in: de beste pastakok van Nederland heeft Italiaanse roots en een mooi zuidelijk accent. Chefkok Angelo Barbagallo van Gran Sasso in Rijswijk ( en Vino e Cucina in Den Haag)  won de 1e Nederlandse PASTA Kampioenschappen. Hij mag naar de wereldkampioenschappen in Parma, in Italië. In de mijn video zie je Angelo in het heetst van de strijd, bij Rijn IJssel Vakschool Wageningen:

Wat was het winnende recept?
De vier finalisten kregen een zwarte doos met hen onbekende ingrediënten en moesten alle producten verwerken in een gerecht, op basis van gedroogde pasta van organisator Academia Barilla. Angelo maakte farfalle met paddenstoelen in een crème van rode bieten. In de bijbehorende salade zat lamsoor, asperge en kalfszwezerik (heel kort met tijm gebakken). Afgemaakt met portsaus.

[bol_product_links block_id=”bol_553a02c5b4453_selected-products” products=”1001004002123413″ name=”Slow Foodies” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

In 2016
De PASTA Kampioenschappen 2016 vinden plaats op 11 en 12 april, opnieuw georganiseerd door Academia Barilla i.s.m. Rijn IJssel Vakschool Wageningen. Dus je hebt nog even om te oefenen..

 

 

Author: Jitske

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *