Zoet + bitter + zout
Een van mijn favoriete vegetarische recepten voor de warme dagen is een salade van rucola met feta en stukjes watermeloen. Ziet er mooi uit en is combineert de zoete, frisse watermeloen met de pittige rucola en de zoute kaas. Bestrooi met licht geroosterde pijnboompitten en serveer met brood.
Varianten
Ook andere meloenen zoals de Galia en de Cantaloupe combineren goed met rucola en kaas. In plaats van feta kun je ook een stuk stuk Parmezaan of Pardano erover schaven. En voor wie niet houdt van rucola: neem verse spinazie. Verse kruiden die goed in deze salade passen: munt en oregano.
Hoeveel voor 4 personen?
1 meloen in brokken of plakken
40 gr. pijnboompitten
100 tot 150 gr. rucola/spinazie
150 gr. feta/Parmezaan/Pardano
aanmaken met 3 el olijfolie, 1 el citroensap, peper
weinig of geen zout: de kaas is al zout
naar keuze munt of oregano
Een recept van Saskia’s Keuken