Vliegende robot (VIDEO)

Laat maar komen, die drones! Internetbedrijf Amazon kondigde gisteren aan dat ze vliegende robotkoeriers in wil zetten om lichtgewicht pakjes te bezorgen. Goed voor het milieu. Prima idee.

Scheurmuis
Wen er maar aan: drones gaan ons luchtruim bevolken. Zoals ook het computerhulpje voor de dokter (bekend onder de naam Dr. Watson) en de verzorgrobot er komen. Natuurlijk zal het technologische snufje eerst flink wat weerstand moeten overwinnen. Je wilt zo’n vliegende scheurmuis immers niet tegen je hoofd hebben en er moeten nog flink wat privacy-regels op de schop. Maar die moeten sowieso op de schop, ben ik van mening. Onbemande vliegtuigjes kunnen een stuk milieuvriendelijker bezorgen dan vrachtwagens, en dat hebben we wel nodig nu de online verkoop van consumentenproducten sterk in de lift zit. Want geloof mij: als er ergens crisis is, dan niet bij de webshops! In China wordt al geëxperimenteerd met bezorgdrones die tot op twee meter nauwkeurig kunnen landen, meldt de NRC van vandaag.

Herrie
Er moet nog wel flink wat innovatie tegenaan gegooid worden. Ik heb onlangs in opdracht van Rijkswaterstaat (voor het project Ruimte voor de Rivier) boven de Waal gefilmd met een drone van Skyvision- een bedrijf dat zich specialiseert in filmen en fotograferen met drones. Een prachtig effect, zo’n vliegende camera. Maar het ding maakt ook veel herrie (deze was nog niet elektrisch), de accu’s waren al na een 500 meter leeg en voor wie niet legaal vliegt is er gedoe met vergunningen. Ook weerbestendigheid van de apparaten is nog in ontwikkeling. Hier een making-of film:

Meer over Skyvision

Author: Jitske

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *