Tips voor stadse groentjes (VIDEO)

Op de conferentie Voedsel Anders heb ik mijn aandacht gericht op voedselcollectieven en stadslandbouw. Met meer duurzame producten uit eigen streek kunnen we immers onze voetprint op de wereld verkleinen. Maar hoe zorgen we dat het meer wordt dan een verzameling knusse volkstuintjes? Hoe maken we lokale productie efficiënt en betaalbaar? Deze week hierover een serie interviews vol praktische tips voor streektelers, zelfplukkers en stadse groentjes.

Fungi Town
Het initiatief van Raw@form om oesterzwammen in de stad te kweken is van top tot teen verantwoord: in een Fungi Town kweek je de paddenstoelen op afval van koffiedik en karton, is de hele buurt betrokken en bestaat er geen afval. Enig minpuntje: het plan zit nog in de opstartfase. Ilsa de Jager vertelt openhartig hoe lastig het is om de gemeente Utrecht mee te krijgen in het initiatief, en deelt haar tips voor stadslandbouwers.

  • De komende dagen volgen in deze blog interviews met Patrick de Ceuster, Greet Goverde, Ingrid Cremer, Tanja den Broeder en Kamilla Hensema. Stay tuned!
  • Voedsel Anders vond op 21 en 22 februari plaats in Wageningen. Je kunt plenaire sessies terugkijken, en binnenkort verslagen lezen op de website.

Author: Jitske

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *