Tel de vogels in je tuin (VIDEO)

Muziek op, voor het het raam gaan zitten, kijker bij de hand: op zondag 18 januari kun je de Vogelbescherming helpen met de Nationale Vogeltelling 2015. Ik deed dat vandaag zo:

Je zult zien: vogelen is leuk en je wordt al snel fanatiek. Heb je twee koolmezen tegelijk gespot, dan wil je er meteen drie zien. En de grootste lol van vogelen is iets bijzonders zien. Ik heb de luxe om bij het bos te wonen, dus was de grote bonte specht die ik zag niet echt een verrassing. De zwartkop wel! Die zie ik niet zo vaak in onze tuin. Mijn score in een half uur: kooolmees (3), merel (2), vink (1), zwartkop (1), grote bonte specht (1), roodborst (1). En ik zag een jumbojet overkomen, maar die telde niet want die vloog…

Het tellen werkt simpel:

    1. Tel op 18 januari 2015 een half uur de vogels in je tuin. Vliegen de vogels alleen maar over ? Die tellen niet mee.
    2. Tel het hoogste aantal vogels van een soort die je tegelijkertijd  ziet. Tel deze aantallen niet bij elkaar op, dan loop je het risico een vogel dubbel te tellen.
    3. Geef je telling door via de app Tuinvogels of via de website van de Vogelbescherming. Je kunt je telling tot uiterlijk maandag 19 januari 12.00 uur doorgeven.

Hoe zit dat met dat dubbel tellen? Hier legt de Vogelbescherming het uit:

Author: Jitske

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *