Kalf gered (VIDEO)

In Amersfoort krijgen Jersey stierkalveren een nieuw leven. Als vleesvee waren deze stiertjes niet geschikt: Jersey kalveren zijn relatief klein en groeien langzaam. Dus werden ze al na tien dagen geslacht. Dat zat de boeren natuurlijk niet lekker, maar wat moet je ermee? Gewoon wél opfokken voor het vlees, is het simpele antwoord.

De kalveren van boer Jacob Beeker zijn het overschot van drie biologische boerderijen, waaronder die van de makers van de Remeker kaas. Dus mocht je bij ‘kalfsvlees’ nog steeds aan kistkalveren denken: niet doen! De kalverredders brengen het vlees onder meer via hun website op de markt.

 

Zaterdag a.s. 7 december is er open dag op de boerderij. Van 11-17u ben je welkom.

 

Videoproductie: ZIEHET.

Author: Jitske

Share This Post On

Submit a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *