Hoe gaan we de wereld voeden?

Louise O. Fresco, bestuursvoorzitter van Wageningen UR, is niet zo van het zwart-wit denken. In de discussie over hoe we onze wereld in de toekomst gaan voeden neemt ze genuanceerde standpunten in. Biologische of industriële landbouw? Klein- of grootschalig? Zo simpel ligt het niet.

Mega
Vandaag was  Louise Fresco op bezoek bij In Gelderland Live en sprak ze met Erik van der Pol, o.a. over hoe we straks 9 miljard mensen moeten gaan voeden.. Ik selecteerde voor de foodies (slow of niet) de meest interessante fragmenten. Geen nieuwe visies voor wie de voedingsexpert volgt, maar Fresco heeft altijd wel een interessant verhaal, vind ik. Vooral door die nuance. Als ik het goed inschat delen zij en ik het geloof dat grootschalig en duurzaam samen kunnen gaan. Anders verwoord: op naar de duurzame megastal!

[bol_product_links block_id=”bol_552168659c8df_selected-products” products=”9200000016778931″ name=”Slow Foodies” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Fragment 1: De technologie staat aan onze kant
Over wel of niet bio, food waste, meer produceren en genetische modificatie.

Fragment 2: Niet eén voedingsmiddel demoniseren
Door keuzestress worden we steeds gevoeliger voor voedingsgoeroes die één product promoten of demoniseren. Slechte zaak.

Fragment 3: De voedingsindustrie brengt ook goede dingen
TEDx van 2009 over de voordelen van grootschalig, aan de hand van het voorbeeld brood.

Author: Jitske

Share This Post On

Submit a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *