Fresco’s paradijs

Vanavond bij omroep HUMAN de 1e aflevering van Fresco’s paradijs over de geschiedenis en toekomst van ons voedsel. Ik kijk er naar uit, want (ik beken) het gedachtengoed van Louise Fresco is eén van de inspiratiebronnen voor deze blog.

 

Weg met Slow?
Louise O. Fresco (mét tussenletter) en ik delen de interesse in de vraag hoe wij onze wereld duurzaam kunnen voeden. Op micro-niveau is het niet zo moeilijk: zelf je groente verbouwen, minder dierlijke eiwitten eten, kritisch naar verpakkingen kijken, dat werk. Maar op macro-niveau met verantwoorde praktijken zoals biologische landbouw en Slow Food de wereld voeden is een hell of a job. Of misschien kan het wel helemaal niet, zoals Fresco regelmatig publiekelijk verkondigt. Of misschien moet “bio” wel veel grootschaliger, vind ik dan weer, met mega-bio-varkensflats in onze leegstaande kantoorpanden.

 

Paradijs
Voor wie de 550 pagina’s van Fresco’s voedingsbijbel Hamburgers in het paradijs nog niet heeft doorgespit is er nu de tv-serie van omroep HUMAN. Daarin reist de wetenschapper/schrijver/columnist de wereld rond om het verschijnsel eten te duiden. Vanaf vandaag 13 oktober iedere zondagavond om 18.50 uur (Ned.2): Fresco’s paradijs. Over zadenbanken, varkenshouderijen (Umbrië/Brabant), algenkweek in Galicië, gentech en hemelse appels. Echt iets voor Ons Soort Foodies!

 

Trailer

 

Meer Fresco?
Download het marathoninterview met Louise Fresco bij de VPRO (juli 2008).

Author: Jitske

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *