Wat eten we vandaag?

Houd je niet van de smaak van anijs? Dan kun je toch venkel eten. Gebakken of gestoofd, zoals in dit snelle-pastarecept met venkel en salami, is het namelijk goed te pruimen. De scherpe anijssmaak verdwijnt. En met wat tomaat erbij wordt de smaak nog zachter.

Wat zit er in (2p)?
200-300 gr (volkoren)pasta
kleine of halve venkelknol
200 gr knoflookworst of salami
2-3 tomaten
50-100 gr Parmezaanse kaas

Hoe maak je het (15 min)?
Ontvel de tomaten in kokend water en snijd ze in stukjes. Zet water op voor de pasta en rasp de Parmezaanse kaas. Kook de pasta en maak ondertussen de saus: de venkel snijden en stoven, en op het laatste moment de salami en tomaat erbij. Even meestoven tot alles warm is. Pasta erdoor roeren, de geraspte kaas erover strooien en meteen opdienen.
Lekker met groene sla en avocado (besprenkel met limoensap- lekker!).

Author: Jitske

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.