Limoncello-ijs

Een toetje met citroen en limoncello, geserveerd in citroenpartjes. Het ziet er geweldig uit en het smaakt… zoet. Dat dan wel weer. Ik heb het recept aangepast met 25 gram minder suiker en 30 ml extra limoncello – want die smaak viel teveel weg. Probeer het maar uit!

Ingrediënten
10 citroenen
100 gram poedersuiker
100 ml limoncello (citroenlikeur)
250 ml slagroom
200 gram crème fraiche
muntblaadjes voor de garnering

Bereiding

  • Rasp de schil van 4 citroenen en pers 2-3 citroenen uit. Je hebt 100 ml sap nodig. Klop rasp en sap door elkaar en voeg poedersuiker en limoncello toe.
  • Klop de slagroom en de crème fraiche met de mixer stijf en spatel het citroenmengsel erdoor.
  • Zet het mengsel in een plastic doos 4 uur in de vriezer. Elk half uur kort doormengen (garde of mixer) en weer terugzetten.
  • Om het ijs in citroenpartjes te kunnen serveren snijd je de overgebleven citroenen door. Pers uit en vries het sap in voor ander gebruik (bijv. in een ijsblokjeshouder, dan heb je meteen kleine porties).
  • Vul de halve citroenen met het ijs en laat ze nog 1 tot 2 uur in de vriezer stevig worden. Snijd dan de halve citroenen in kwarten. Serveer met muntblaadjes.

Author: Jitske

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *