Doe mij maar een meelworm (VIDEO)

We eten meer dierlijke eiwitten dan de wereld aankan, en daarom bepleit Gerlinde van Santen van HAS Hogeschool om meer producten met insecten(meel) te maken. ‘Maak Gouda Duurzaam’ nam de proef op de som en deelde op haar thema-avond meelwormkoekjes en -snacks uit. Hoe smaken ze?

Author: Jitske

Share This Post On

3 Comments

 1. Top Gerlinde,

  Zolang we met elkaar het publiek kennis laten maken met eetbare insecten, zijn we op de goede weg. Voor de meesten is het even wennen om meelwormen, sprinkhanen of bufallo’s te eten, wij zullen ervoor moeten zorgen dat het beschikbaar en betaalbaar wordt. Bovenal moet het lekker zijn en er lekker uit zien, zoals in het filmpje te zien is gaan mensen het gewoon eten.

  Keep up the good work,

  Hartelijke groet,
  Ger van der Wal

  Post a Reply
 2. Beste Slow Foodies/ Gerlinde,

  Op zich goed dat over deze mogelijkheid wordt nagedacht, maar het is inderdaad `psychisch`,en als het al ingang vindt in de westerse wereld (daar beperk ik me maar even toe)dan zal er denk ik wel lange tijd overheen gaan voor men zover is. Ik zelf moet trouwens ook erg wennen aan het idee om een snack met meelwormen (of wat voor wormen dan ook)laat staan sprinkhanen of krekels te eten.

  Wie bij de Slow Foodies is trouwens op het ludieke idee gekomen om een foto van twee (nep)spinnen bij dit item te voegen? Dat een spin geen insect is weet ik zelfs (een entomoloog die daarop let) maar het is genoeg om hele volksstammen weg te jagen. Wil je op deze wijze mensen aan het eten van insecten krijgen?

  met vriendelijke groet, Ron

  Post a Reply
  • Je hebt helemaal gelijk Ronald, over de foto: voor header heb ik een rechtenvrije en relatief scherpe foto nodig en die kon ik zo snel niet vinden. Nu een betere gevonden. Dank voor de tip!

   Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *